3 campanii DOOH deosebite din întreaga lume

Publicitatea în afara casei (OOH) continuă să fie unul dintre cele mai eficiente mijloace de publicitate din punct de vedere al costurilor și al impactului. Digital Out-of-home (DOOH) ajută la extinderea beneficiilor OOH tradiționale și mai departe și le permite marketerilor să creeze campanii cu adevărat atrăgătoare, imersive și memorabile, care să rezoneze cu consumatorii. În mare parte, acest lucru se datorează faptului că DOOH permite livrarea de conținut dinamic, permițând astfel mesageria mai direcționată și relevantă. În această articol, ne vom cufunda în 3 campanii DOOH care și-au atins cu adevărat scopul și vom explica exact ce le-a făcut atât de impactante.

Statele Unite: GMC personalizează conținutul pentru impact maxim

DOOH făcut corect se conectează cu publicul țintă, îi determină să interacționeze cu campania și menține angajamentul ridicat prin furnizarea de conținut dinamic. În această campanie GMC, putem vedea modul în care producătorul auto a utilizat tehnologia de analiză facială, conținut dinamic, marketing bazat pe proximitate și semnalizare digitală pentru a atrage și a-și atrage publicul.

După cum puteți vedea, trecătorii au ieșit din drum pentru a verifica și interacționa cu afișajul digital. Vizionarea acestei campanii este o modalitate excelentă de conceptualizare a puterii publicității digitale inteligente din afara casei. De exemplu, dacă software-ul de analiză facială a detectat un zâmbet, a transmis un videoclip care a comentat-o. Dacă a fost identificată o familie cu copii, sistemul a pornit un pachet video vizat. Pe măsură ce oamenii s-au angajat tot mai mult, chioșcul le-a mutat mai departe cu comentarii ingenioase, conștiente contextual și jocuri interactive, de la Simon Says la concursuri. Pe scurt, această campanie proiectată strategic a aprofundat implicarea și a ajutat GMC să își personalizeze conținutul și mesageria pentru un impact maxim.

Africa de Sud: un pick-me-up de la Douwe Egberts Coffee
Douwe Egberts consideră că, atunci când oamenii încearcă cafeaua lor, este probabil să apeleze la aceasta. Producătorul de cafea a recunoscut, de asemenea, că aeroporturile sunt unul dintre locurile privilegiate de care oamenii au nevoie de tipul de pick-me-up pe care îl poate oferi băutura cofeinizată. Provocarea era legată cu oamenii dintr-un mediu aglomerat, plin de publicitate, precum un aeroport.

Pentru a ieși în evidență prin mulțime, Douwe Egberts a dezvoltat o campanie ingenioasă de analiză facială, concepută pentru O.R. Aeroportul Internațional Tambo (și postat ulterior pe YouTube cu peste o jumătate de milion de vizualizări). În timp ce călătorii obosiți aruncau în fața camerei chioșcului pentru băuturi, chioșcul a distribuit o ceașcă de cafea gratuită în căni de marcă „Bye Bye Red Eye”. După cum puteți vedea din videoclip, consumatorii nu numai că au apreciat băutura gratuită, ci au fost distrați și intrigați de chioșc și mulți au plecat cu zâmbetul pe față.

Portugalia: #ShareASmile cu Ziua Internațională a Femeii Lancôme
Pentru a ajuta la soluționarea acestei probleme a unei divizări educaționale persistente de gen în Portugalia, gigantul cosmetic Lancôme a folosit DOOH și analize faciale pentru a crea o implicare #ShareASmile sau #PartilheUmSorriso în portugheză (rețineți: cuplarea unei campanii DOOH cu un hashtag sau cod QR este o modalitate excelentă pentru a promova integrarea și implicarea mobilului).

De Ziua Internațională a Femeii, Lancôme a desfășurat o campanie pe străzile Portugaliei, care a susținut un display digital în aer liber și un software de analiză facială. Afișajul ia determinat pe pietonii de sex feminin să zâmbească și să doneze câte un euro pentru fiecare zâmbet înregistrat. Banii strânși s-au dus la Asociația Corações com Coroa, un fond de burse pentru fete.

Ce a făcut aceste campanii să aibă succes?
Fiecare dintre aceste campanii s-a remarcat deoarece au folosit tehnologia DOOH pentru a crea o experiență atrăgătoare și vizată. Tehnologiile specifice au variat, dar principiul care a stat la baza a fost același: furnizarea de conținut atractiv și vizat cu care oamenii pot interacționa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *